FPGA-ontwikkeling

Eigen producten: Development kit, Dyplo, Miami & Florida

Als resultante van onze FPGA-kennis, heeft TOPIC Hardware Development in opdracht van TOPIC Embedded Products zelf een IP-block ontworpen, genaamd Dyplo®, dat de ontwikkeltijd en -kosten van het creëren van Systems-on-Chip (SoC), zoals Zynq van Xilinx, significant zal beperken. De middleware functionaliteit van ons Dyplo systeem overbrugt het gat tussen hardware- en software-design en zorgt daarmee dat een volledig softwaregestuurde wijze van ontwikkelen mogelijk wordt.

Dyplo® maakt intensief gebruik van partiële herconfiguratie; een vooruitstrevende design-techniek waarin de FPGA-structuur zijn hardwareconfiguratie snel, selectief en in delen kan veranderen. Dit zorgt er voor dat verschillende functies dezelfde FPGA tegelijkertijd kunnen gebruiken. Dyplo® stuurt de aanpasbare blokken zo aan dat de functies kunnen worden uitgevoerd in zowel software als hardware, afhankelijk van de context waarin die dienen te worden uitgevoerd, zoals energieverbruik, prestaties etc.

Tevens heeft TOPIC Embedded Products Miami ontwikkeld. Miami is TOPIC’s eigen ontwikkelde System-on-Module (SOM). Deze module combineert een autonoom Zynq based eco-systeem met een unieke interface voor veelzijdige board-ontwikkeling. Als carrier-board heeft TOPIC Florida ontwikkeld.

FPGA-ontwikkeling

Als totaaloplossing biedt TOPIC haar Development-kit aan: een compleet ontwikkelsysteem om embedded software applicaties te ontwikkelen op de Xilinx ZYNQ SoC met een naadloze integratie van FPGA en CPU functionaliteit.

Begin 2014 zijn Dyplo, Miami en Florida officieel op de markt geïntroduceerd tijdens de Embedded World in Nürnberg.

Totaaloplossing Development-kit

Testimonial Dirk van den Heuvel