Partnerships

Om haar klanten en werknemers te kunnen voorzien van de meest actuele en relevante kennis, heeft TOPIC een aantal partnerships en lidmaatschappen.

Premier Partner

Als Xilinx Premier Member is TOPIC de enige Nederlandse onderneming die is toegelaten binnen het Alliance Partner programma. Wereldwijd zijn er 11 ondernemingen binnen dit programma waarbij TOPIC de enige partner is in de Benelux. Deze status hebben we verworven na een uitgebreide on-site audit bij Xilinx Inc. in San José. Tijdens deze audit is een zorgvuldige analyse van business processen, technische competenties, productkwaliteit en design expertise uitgevoerd.

Expertise

Met behulp van het membership hebben we unieke ingangen in de Xilinx organisatie en wordt onze specialistische kennis op FPGA gebied verder verdiept. Deze expertise wordt toegepast in systeemoplossingen bij onze klanten, waardoor ook zij profiteren van dit partnership. We hebben directe lijnen naar Xilinx in San José en we zijn daarmee altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Dyplo

Naast de ondersteuning van Xilinx technologie met design expertise, hebben we brede ervaring met het porteren van Linux board support packages (BSP’s) voor de Zynq processor. De unieke combinatie tussen een multi-core processor en configureerbare logica maakt minder alledaagse implementatie keuzes mogelijk. TOPIC heeft hiervoor functionaliteit ontwikkeld die het mogelijk maakt om software processen onder beheer van een Linux kernel dynamisch op de FPGA hardware te initiëren, executeren en termineren. Deze methode maakt het mogelijk de FPGA te gebruiken alsof het virtuele hardware is, vergelijkbaar met software threads. Meer informatie is te vinden op de pagina Dyplo.

 

Gecertificeerd Business Partner

Als gecertificeerd business partner van IBM Rational werken wij samen aan het bieden van geïntegreerde procesoplossingen bij onze klanten in de high tech systems markt in de Benelux.

De kracht van dit partnership is de combinatie van state-of-the-art IBM Rational tooling en TOPIC’s jarenlange ervaring in de inrichting van complexe configuration management omgevingen.

IBM Rational

Binnen TOPIC Development Services is uitgebreide kennis aanwezig van IBM Rational producten als ClearCase, ClearQuest, Synergy, Change en op Jazz gebaseerde producten als Team Concert, Requirements Composer en Quality Manager. Wij bieden onze klanten een totaaloplossing op het gebied van consultancy en het verzorgen van de licenties.

Onze consultancy richt zich op Application Lifecycle Management en bestaat uit:

  • Ontwikkeling van processen die gericht zijn op de levering van producten en systemen die voldoen aan de eisen voor kwaliteit, functionaliteit en on-time delivery.
    Implementatie van deze processen in de ontwikkelomgeving.
    Optimalisatie van het gebruik van de tooling door middel van klant specifieke aanpassingen.

Integratie van de Rational tooling met de overige delen van de ontwikkelomgeving.

Op het gebied van licenties bieden we twee vormen;

  • Vaste licenties: vaste contracten voor een langere periode.
  • Application Specific Licenses (ASL): licentie contracten op basis van een maandelijks rental model. Deze vorm maakt het mogelijk om voor bepaalde producten de licenties per maand te huren op basis van het daadwerkelijke gebruik. Deze producten worden aangeboden door middel van Cloud Application Services.

Het ASL licentiemodel is nieuw en TOPIC is de enige Business Partner van IBM Rational Nederland die deze vorm aanbiedt.

Lidmaatschappen

Om in contact te komen met specifieke doelgroepen en kennisdragers, is TOPIC lid van meerdere samenwerkingsverbanden: