Wereldwijd wordt de bevolking steeds ouder. Als gevolg daarvan is de toename van meer zelfzorg, een belangrijke ontwikkeling. Door deze veranderingen zien we steeds meer investeringen in de sector Healthcare & Life Science. Ook de vraag om in een vroeg stadium ziekten te ontdekken, maakt het noodzakelijk om te investeren in de ontwikkeling van slimme systemen.

Van systemen die volledig op zichzelf een device vormen (embedded systeem), een mobiele applicatie toepassing die voorziet in de behoefte van zelfzorg, tot medische data vanuit workflow managementsystemen die veilig in een medische cloud staan. Dit alles ontwikkelen wij vanuit de medische standaard ISO 13485, waarmee je snel de stap tot een medical device maakt.

Healthcare innovations in de praktijk

Gezondheidszorg en intelligente software zijn een perfecte match. We vertellen je graag hoe we healthcare innovations in de praktijk inzetten bij klanten. Bekijk hieronder onze cases WISH, Prolira, MAPLe® en NightBalance.​

WISH

WISH, is een dynamische oplossing voor een OK en cathlab. De afkorting WISH staat voor Workflow Improvement System for Hospitals. Door het continu meten van het gebruik van instrumenten en apparatuur, detecteren de WISH-sensoren de relevante stappen in een operatieprocedure. Deep learning algoritmen, real-time-updates en Artificial Intelligence bepalen nauwkeurig de eindtijd van de procedure. Alle volgende operaties zijn zo dynamisch te plannen of te herplannen.

Door de standaardisatie van data formaat (HL7 FHIR), authenticatie (OAuth2) en deployment (containers) is WISH eenvoudig te integreren in een bestaande ziekenhuisinfrastructuur. De eigen applicatie van WISH maakt gebruik op desktops, laptops, smartphone, tablets en smart screens mogelijk. Ook is WISH te integreren op een bestaande interface. ISO-27001 en NEN-7510.

Prolira

Prolira is wereldwijd het eerste objectieve medische hulpmiddel om delirium, acuut hersenfalen te detecteren. Prolira omschrijft delier als "een mogelijk dodelijke medische noodsituatie die het risico op langdurige cognitieve stoornissen (dementie) verhoogt, die resulteert in een langere ziekenhuisopname en rechtstreeks bijdraagt aan hogere zorgkosten”. De Prolira DeltaScan ondersteunt eerdere en verbeterde detectie van een delier. De technologische oplossing is op basis van het Miami System-On-Module (SoM). Een TOPIC ecosysteem biedt een compacte, kant-en-klare oplossing voor krachtige embedded systemen. Gefundeerde productinnovatie van architectuur tot tot CE-certificering.

MAPLe®

Nauwkeurige diagnose van de bekkenbodemdisfuncties is essentieel voor een doelgerichte en effectieve behandeling. De MAPLe® geeft gerichte biofeedback van individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem. De MAPLe®-sonde - voorzien van 24 elektroden - maakt een gerichte driedimensionale EMG-analyse van de bekkenbodem en implementeert alle metingen en stimulatiegegevensverwerking. Door een draadloze verbinding met een iPad en een High Definition Interface is in één oogopslag de activiteit van de hele bekkenbodem te zien.

NightBalance

Slapen op de rug is vaak de oorzaak van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS), ook wel (slaap)apneu genoemd. Het gaat hier om een verstoorde ademhaling tijdens de slaap waarbij ademstilstanden voorkomen. De software en elektronica is volledig in ‘co-development’ ontwikkeld. Bruikbaarheid en een patiëntvriendelijke en gebruiksvriendelijke vormgeving is hierin essentieel. Ook zijn onze werkzaamheden herkenbaar aan het digitale circuit en PCB design. Embedded software en ontwikkeling van een low-power ARM microcontroller en OS-loze costfare met testapplicaties gebaseerd op Python. Tot slot is alles volledig gebaseerd op ISO13485:2016 en voldoet NightBalance aan CE Class I Medical Device.

Heb je ook de behoefte om je producten beter, slimmer en gezonder te maken? Wij houden wel van een uitdaging.