De inzet van robots op de werkvloer is zeker in de industriële sector, niet meer weg te denken. De snelle ontwikkelingen van elektronica- en softwaretechnologieën hebben geleid tot geheel nieuwe toepassingen van robots. Zo zal de nieuwe generatie robots nauwer gaan samenwerken met de mens. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen in de zorg, de automotive branche of in fabrieken.

TOPIC speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van slimme systemen die helpen het productieproces te versnellen en efficiënter te maken.

Smart Industry & Robot Electronics in de praktijk

Robot electronics en embedded systems zijn een perfecte match. We vertellen je graag hoe we robot technologie in de praktijk inzetten bij klanten. Bekijk hieronder twee toepassingen van robot electronics: ultrasone technieken en hoog volume printen.

Ultrasone technieken voor kwaliteitsonderzoek

Industrieën vragen om hoge productiekwaliteit en actuele robot electronics. Belangrijk is onder meer de inspectie en detectie van de processen. Voor verschillende toepassingen bestaan er andere kwaliteitsnormen. Diagnostische inspectiesystemen middels signal acquisition, signal processing en de visualisatie ondervangen dat. Ook automatische kalibratie is essentieel. Voor ons zijn de embedded systems, artificial intelligence en machine learning hierin key.

Hoog volume printen met machine control

Smart industry heeft ook toepassingen in bijvoorbeeld print. Een voorbeeld is universele software voor machinebesturing die R&D ingenieurs, productie en de buitendienst faciliteert. Machine control ondersteunt het printen en drukken van grote volumes plus de motorregeling. Er wordt hier gebruik gemaakt van Sniffing-Testing-Simulation en real-time (2ms) protocolafhandeling. Het systeem is gebaseerd op Miami Zynq.

Van computersimulatie tot metaalplaat inspecties

In het computersimulatiedomein zijn krachtige oplossingen van TOPIC te vinden, zoals een high-bandwi...

De wereld elke dag een stukje beter, slimmer en gezonder maken: wij zijn jouw partner in technologie.