Nederland speelt een belangrijke rol binnen de lucht- en ruimtevaartindustrie. Van grondstations, die veel data verzenden en ontvangen, tot onderzoek, ontwerp en het maken van vliegtuigen en ruimtevaartuigen.  

Met onze specialistische kennis op het gebied van FPGA’s bieden we oplossingen en designservices voor de lucht- en ruimtevaart. Uniek is de enorme rekencapaciteit, het energiezuinige verbruik, een kleiner design dan in reguliere hardware en de herprogrammeerbaarheid van de FPGA.

Aerospace engineering in de praktijk

Aerospace engineering en TOPIC zijn een perfecte match. Met de specialistische kennis van TOPIC op het gebied van FPGA's, bieden wij doordachte oplossingen en ontwerpdiensten voor lucht- en ruimtevaart. We vertellen je graag meer hoe we aerospace engineering in de prakijk inzetten, met onze case over Dyplo® en een controleplatform voor drones.

Computing in de ruimte

Voor dynamische processen is de ruimte is Dyplo® een toepassing bij uitstek. Dyplo® is een snelgroeiend ecosysteem voor embedded systems. Een uniek concept dat ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om verschillende verwerkingseenheden met elkaar te verbinden en processen te distribueren. Bijzonder aan dit systeem is de gedeeltelijke herconfigureerbare FPGA-verwerkingsinfrastructuur, de upgrades na de lancering van verwerkingslogica en het hergebruik van tijdelijk gebruikte verwerkingscapaciteit.

Controleplatform voor drones

Ook drones spelen een belangrijke rol in onze aerospace engineering toepassingen. Zo hebben we een standaard platform voor professionele drone-controle ontwikkeld, gebaseerd op TOPIC’s Miami-systeem op Modules en Dyplo®-gestuurd. Het gaat hier om Software Defined Radio voor communicatie met het grondstation.

Heb je ook de behoefte om je producten beter, slimmer en gezonder te maken? Wij houden wel van een uitdaging.