Fysiek transport van A naar B. Dat is het centrale kenmerk van het cluster transport, logistiek en infrastructuur. Onze opdrachtgevers zijn allen actief in de sector die zich bezighoudt met het daadwerkelijk transporteren. Dit kan variëren van ontwikkelaars van geavanceerde voertuigen naar openbaarvervoersbedrijven tot systeem-integratoren van systemen voor bagage-afhandeling, pakketselectie en fysieke distributie.

Bij veel van de systemen die wij voor onze klanten ontwikkelen, zien we de toepassing en de combinatie van verschillende technische disciplines: hardware, software, mechanica, optica en elektronica. Onze TOPIC’ers hebben een achtergrond en ervaring die uitstekend past in deze multidisciplinaire omgevingen.

Transport software in de praktijk

Transport software en TOPIC zijn een perfecte match. We vertellen je graag hoe we onze transport, logistiek en infrastructuur kennis in de praktijk inzetten bij klanten.

SIL4 ERTMS

Veiligheid van treinverkeer staat altijd voorop. Voor Movares en Prorail hebben we een functioneel en veilig embedded systems platform ontwikkeld, aansluitend op SIL4 systemen (Safety Integrity Level). Uiteraard geheel aansluitend op de European Rail Traffic Management Systems (ERTMS), de Europese standaard voor treinbeveiliging en verkeersveiligheid. SIL4 ERTMS verbindt op geharmoniseerde wijze ATB volgens de Europese normen voor infrastructuurtreinen. SIL4 is een veiligheid kritisch systeem met Profibus systeem interface. Dyplo® is toegepast voor software beheer en FPGA-functionaliteit met zelfherstellende mogelijkheden.

C self-repairing railway safety relays

Vervanging van de eeuwenoude spoorwegtechnologie vraagt om een minutieuze aanpak. Een uitgelezen combinatie voor micro-electronics met power-electronics! We hebben een op Dyplo ® gebaseerde zelfherstellende c.q. herstellende infrastructuur ontwikkeld, met SIL4 (Safety Integrity Level) ingeschakeld. Kenmerkend aan deze technologie is het Miami System-on-Module (SOM), het combineren van triple redundante processing logica en de Single C / C ++ broncode met processordiversiteit. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van een hardcore en softcore processor in combinatie met FPGA-logica. Deze technologie is een TÜV-gecertificeerde design- and tool flow.

De wereld elke dag een stukje beter, slimmer en gezonder maken: wij zijn jouw partner in technologie.