FPGA ontwikkeling

Een FPGA is een krachtige accelerator mits deze op de juiste manier geprogrammeerd is. Wij weten wat de sterke en zwakke punten van een FPGA zijn, waardoor we deze (vaak in combinatie met een processor) optimaal kunnen programmeren om doelen van onze klanten te realiseren.

Meer dan VHDL

Bij FPGA ontwikkeling komt tegenwoordig meer kijken dan alleen kennis van VHDL en/of Verilog. Door de opkomst van technologieën als HLS (High Level Synthesis) en het intensievere gebruik van kant-en-klare IP blokken, is het steeds belangrijker om goed met deze tooling om te kunnen gaan. TOPIC maakt veelvuldig gebruik van zowel HLS als IP blokken, om op deze manier het ontwikkelproces te versnellen.

Krachten combineren bij FPGA ontwikkeling

Zoals eerder vermeld zetten we een FPGA vaak in combinatie met een CPU in. Dit om de krachten van de twee te combineren. De FPGA zetten we in voor de tijd kritische en massief parallelliseerbare berekeningen en de CPU voor het dynamische en random acces gedrag. Deze combinatie heeft zich al meerdere malen bewezen in voorgaande projecten. In deze projecten gebruiken we vaak onze eigen Miami SoM (System on Module) producten. Deze System on Modules zijn gebaseerd op AMD chips waaronder de 7 Series®, Zynq® en Zynq® UltraScale+™.

FPGA designs verschillende domeinen

We hebben ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van FPGA designs in verschillende domeinen:

  • Medische applicaties
  • Video bewerking
  • Industriële automatisering

Elk domein heeft zo zijn eigen aandachtspunten en uitdagingen. Zo heeft veiligheid in medische projecten de hoogste prioriteit. In (live) video bewerking is een zo laag mogelijke latency van belang en voor industriële automatisering is betrouwbaarheid erg belangrijk. De meest uitdagende FPGA designs bevatten een combinatie van bovenstaande aspecten. En dit is tegelijkertijd waar we als TOPIC erg goed in zijn!

AMD Partner

Als een van de weinige AMD Premier Adaptive Computing Partners in de wereld zijn we altijd up-to-date over de laatste ontwikkelingen en nieuwe technieken van de AMD FPGA’s. Daarnaast mogen we rekenen op goede support van AMD en toegang tot nog niet gepubliceerde informatie van bijvoorbeeld nieuwe technologieën en/of tools.De wereld elke dag een stukje beter, slimmer en gezonder maken: wij zijn jouw partner in technologie.

Benieuwd naar wat we nog méér doen, dan alleen de wereld verbeteren?

Meer weten?
Kom in contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij helpen u graag persoonlijk.

Laat een specialist mij bellen
Stuur een bericht