Projectvormen

Projectvormen

Contract Research

Technologie Research

Bij veel van de systemen die wij voor onze klanten ontwikkelen zien we de toepassing en de combinatie van verschillende technische disciplines: hardware, software, mechanica, optica en elektronica. Onze TOPIC’ers hebben een achtergrond en ervaring die uitstekend past in deze multidisciplinaire omgevingen.

De inhoud van onze interne ontwikkelprojecten kan variëren van een ‘software-only’-project, een ‘hardware-only’-project tot een compleet ontwikkelproject waarbij wij in-house het gehele systeem ontwikkelen.

De uitvoeringsvorm waaronder het project wordt uitgevoerd kan bestaan uit fixed price, regiebasis, nacalculatie of een combinatievorm.

In het geval van contract research werken we samen met onze opdrachtgevers aan onderzoek naar en de integratie van nieuwe technologieën. Aangezien deze activiteiten veelal subsidiabel te maken zijn, kunnen beide partijen de hoeveelheid investering beperken en toch binnen een korte periode met bijvoorbeeld een prototype komen.

Een voor ons belangrijke doelgroep voor deze vorm van samenwerking zijn spin-offs en start-ups.

Technologie research vormt voor TOPIC de bron voor het beschikbaar hebben van kennis van de nieuwste technologieën. Om onze kennis te verrijken is TOPIC continu actief in het onderzoeken van technologieën die we samen met onze opdrachtgevers in ontwikkelingen kunnen gebruiken. Zo bezoeken de professionals van TOPIC frequent (internationale) lezingen, workshops, congressen en seminars om bij te blijven op hun vakgebied en om met deze kennis waarde toe te kunnen voegen aan een project.